Az épületegyüttes egyes helyiségei terveink szerint nem kerülnek értékesítésre, hanem Társaságunk azt hosszú távú bérbeadás útján fogja hasznosítani, azzal, hogy bérlőink kényelme és a magas szintű bérlemény kritériumok fenntartása érdekében a teljes üzemeltetést Társaságunk 22 éves létesítmény üzemeltetési tapasztalatával vállalja.

Az irodahelyiségek és lakások hosszú távú bérbeadásra már most leköthetőek. Részletekről és bérleti díjakról kérjük, érdeklődjenek kollégáinknál.

HELYSZÍN, LOKÁCIÓ

A Petőfi tér 3. (3426. hrsz.) telken megvalósuló Iroda és Társasház a műemlék Deszka-templom kijelölt műemléki környezetének része. Társaságunk által tervezett projekthez Miskolc Megyei Jogú Város Építészeti Tervtanácsa is ajánlását fogalmazta meg.

0

szint

0

nm iroda

0

lakás

0

parkolóhely

ÉPÍTÉSZET

A felújítás/újjáépítés a Műépítész Kft. vezető Ybl díjas tervezője Puskás Péter tervei alapján kerül megvalósításra. A P3 Iroda és Társasház a korábban a helyi egyedi védelem alatt álló épületegyüttes teljes újjáépítésével, funkcióváltásával és bővítésével valósul meg. Az épület mélygarázs, földszint, emelet és beépített tetőtér kialakítású, mely egy fényárban úszó belső udvart lezáró üvegtetővel kerül lefedésre. A mélygarázsi szinten 18 gépkocsi beálló és tároló kerül kialakításra. A földszinten az irodaegységek, ezeken felül konferenciaegység, szociális helyiségek, vizes blokkok és a karbantartás, raktározás, gépészet helyiségei kerülnek elhelyezésre. Az emeleten és a tetőtéri szinten 15 lakás/iroda kerül kialakításra. A földszinti irodák összesen 675nm-en állnak rendelkezésre, az emeleti szinteken kialakításra kerülő lakás és iroda egységek 52,37 és 113,08 nm között eltérő alaprajzi elrendezésben és méretben érhetőek el. Rugalmas, az egyes egységek belső elrendezésének variálhatóságát biztosító alaprajzi rendszer kialakítására kerül sor. A lakás- és irodaegységek elválasztó, elhatároló szerkezetei tömör falakkal, az egyes belső helyiségek falai gipszkarton falakból kerülnek kialakításra. A helyiségek mindegyike álmennyezettel lesz ellátva. A külső ablakok és ajtók korszerű hőszigetelt alumínium tok- és szárnyszerkezetű nyílászárók, hőszigetelt üvegezéssel. A belső nyílászárók laminált ajtólappal ellátott sajtolt acél tokszerkezetűek. Az épületben gépház nélküli egyajtós 4 szintes 630 kg vagy 8 személy befogadására alkalmas személyfelvonó kerül beépítésre. A teljes épület akadálymentesített.

GÉPÉSZET

A tervezett fűtési rendszer gáztüzelésű dupla kazánrendszerről táplált fancoilos és radiátoros, valamint a visszatérő ágban padlófűtéses központi fűtésű lesz. A használati melegvíz központi előállítású, 2db tárolóban és a gázkazánokról fűtve készül, a melegvíz gerincvezetékben a csőlehűlést cirkulációs hálózat kiépítésével kompenzáljuk. Nyári hűtési igényeket a földszinti irodákban központi folyadékhűtőről előállított hidegvizes rendszerrel tudjuk ellátni, a légcsatornázható beltéri folyadékhűtőt a földszinten a gépészeti helyiségben helyeztük el. A hűtendő terekben (jellemzően az irodákban) fan-coil beltéri egységeket terveztünk, fűtési és hűtési hőleadónak. Az emeleti és tetőtéri lakásokban és irodákban split rendszerű klímák kerülnek elhelyezése fűtő-hűtő funkcióval. Az egyes helyiségek rezsifogyasztásának mérése külön-külön történik, amelyek önálló villamos energia, ivóvíz, fűtés, hűtés almérő-csoportokkal lesznek felszerelve.

ERŐSÁRAM

Az épület vezetékezése az épület jellegéhez és igényességéhez igazodva takart vezetékezéssel készül.  A szerelvények minden olyan helyen ahol ezt a szerkezeti adottságok lehetővé teszik falba süllyesztettek. A terveinkben a közepesnél magasabb minőségi szintű, esztétikai szempontból kifogástalan gyártmányok szerepelnek. A gépészeti terekben és a konyha blokkban védett vízmentes szerelvényekkel tervezzük az erős és gyengeáramú rendszerek kezelési illetve csatlakozási pontjait. A lámpatestek közül  a közlekedő terekbe kerülőket energiatakarékos LEDes, illetve kompakt fénycsöves típusból választottuk. A lámpatestek egy része beépített akkumulátoros szünet mentes áramforrással lett tervezve biztonsági világítási céllal. Ezen túl kijáratmutató irányfény lámpatesteket is betervezünk ugyancsak beépített akkumulátorokkal, állandó üzemmóddal.  Az irodákba az álmennyezetbe süllyesztett led panel lámpákkal tervezzük elérni az átlag 300 lux megvilágítási szint elérését. Kiegészítő asztali és álló lámpákkal tervezzük megoldani a helyi világítást, amelyek részére dugaszoló aljzatos csatlakozásokat tervezünk. A vizes blokkokba védettségben ennek megfelelő lámpákkal fogjuk világítani. A lámpatestek kompakt fénycsövesek, illetve LED fényforrásosak. A konyhába és kiegészítő helyiségeibe a helyiség funkciójához illeszkedően átlag 100 lux megvilágítási szintet tervezünk por és páramentes lámpatestekkel.  Az épület külső világítását egyrészt a homlokzati falakra szerelt lámpák, másrészt a parkoló állások mellé telepített alacsony fénypont magasságú oszlopos lámpák fogják biztosítani.  Az épület homlokzatát díszvilágítással tervezzük deríteni. Az északi oldali kert és parkoló világítását 1m magas led fényforrásos oszlopos lámpákkal terveztük, amelyek földbe fektetett kábelekkel lesznek megtáplálva.

Részletekről és bérleti díjakról kérjük, érdeklődjenek kollégáinknál.

GYENGEÁRAM, INFORMATIKA

A P3 Iroda és Társasházban UPC és Telekom hálózata érhető el telefon, internet és kábel-tv vonatkozásában. Az épület valamennyi irodája, lakása és egyéb helyisége strukturált hálózattal is rendelkezik. Az épület bejáratai, parkolói, lépcsőterei és folyosói kamerás megfigyelő rendszerrel ellátottak.


HELYSZÍN, LOKÁCIÓ

A Petőfi tér 3. (3426. hrsz.) telken megvalósuló Iroda és Társasház a műemlék Deszka-templom kijelölt műemléki környezetének része.

Társaságunk által tervezett projekthez Miskolc Megyei Jogú Város Építészeti Tervtanácsa is ajánlását fogalmazta meg.

requestP3 Iroda és Társasház